Μπανιστήρι με 8 δολάρια το λεπτό και οι κοινωνικές προεκτάσεις των νέων ηθών του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι με μια κατά τα άλλα φυσιολογική ζωή αποφάσισε να δημοσιεύει έναντι καλής αμοιβής σεξουαλικές του στιγμές στο internet και μάλιστα να βιοπορίζεται από αυτή του την δραστηριότητα.

Στο ρεπορτάζ βλέπουμε να περνούν «φυσιολογικές» στιγμές μιας τυπικής μεσοαστικής οικογένειας με την μικρή τους κόρη. Μόλις πέσει το βράδυ και βάλουν την μικρή για ύπνο βάφονται , ετοιμάζονται και μεταμορφώνονται σε ερασιτέχνες Pornstar που πουλούν Live το προϊόν τους.

Amateur couple... for money από stefanelonikitelo


Ας αναλύσουμε λίγο αυτό το φαινόμενο.  Οι άνθρωποι αυτοί κατά μια έννοια δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να  πράττουν αυτό που κάνει στο κρεβάτι του  κάθε ζευγάρι . Αυτό που κάνει την διαφορά είναι πως δημοσιεύουν και πουλούν την στιγμή τους αυτή έναντι αμοιβής σε ανθρώπους που πληρώνουν 8 δολάρια το λεπτό για να τους δουν.  Σε μια φυσιολογική δουλειά δεν θα έβγαζαν ποτέ τόσα χρήματα.
Θα πει λοιπόν κάποιος ότι είναι ενήλικοι , δικά τους είναι τα σώματα και όσο υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν γιατί να μην επωφελούνται. Άλλοι απατούν τον σύντροφο τους ή κάνουν ακόμα χειρότερα πράγματα για το κέρδος. Σε έναν πλανήτη που ανθεί η σύγχρονη δουλεία (sex trafficking) και η οργανωμένη παιδεραστία αυτή η δραστηριότητα μοιάζει με πταίσμα μπροστά σε κακουργήματα.

  Στο ρεπορτάζ αναφέρονται σε αυτό ως μια έξυπνη και προσοδοφόρα μπιζνα που ναι μεν σοκάρει αλλά θεωρώ πως ο σκοπός αυτού του σοκ είναι να προκαλέσει και άλλους περίεργους να επισκεφτούν έναντι 8 δολαρίων το λεπτό την κλειδαρότρυπά τους.  
Κάποτε ο μπανιστηριτζής κινδύνευε να πέσει από το παράθυρο που κρεμόταν , να αρπάξει κρυολόγημα ή να φάει ξύλο αν τον έπαιρναν χαμπάρι. Σήμερα το ιντερνέτ δίνει την δυνατότητα σε όλους τους εν δύναμη μπανιστηριτζήδες να απολαύσουν ζωντανά το ζευγάρι της αρεσκείας τους (straight , gay κτλ) από το σπίτι , το γραφείο , το υπουργείο , το ιντερνέτ καφέ , το κινητό τους κτλ απλά και μόνο πληκτρολογώντας τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας.

  Γιατί όμως να πληρώνει κανείς για κάτι τέτοιο αφού το πορνό είναι εντελώς δωρεάν στο internet;
Το γεγονός ότι πρόκειται για πραγματικό ζευγάρι και όχι ηθοποιούς .Ότι το σκηνικό είναι η κρεβατοκάμαρά τους και όχι κάποιο στούντιο. Ότι σύνεργα είναι απλά ένας υπολογιστής και κάποιες web κάμερες και όχι ένα συνεργείο εξιτάρει τον επίδοξο ματάκια περισσότερο κι απ το πιο καλογυρισμένο πορνό, Τι κι αν οι ποιότητα των σκηνών δεν είναι η καλύτερη αυτό που μετράει είναι η ψευδαίσθηση της κλειδαρότρυπας.

  Ας επιστρέψουμε όμως στο ζευγάρι και χωρίς προσπάθεια ηθικολογίας ας θέσουμε κάποιες ερωτήσεις για σκέψη.

  • Τι σημαίνει το σεξ σε ένα ζευγάρι και για την σχέση του;
  • Πόσο σημαντική είναι η ιδιοτικότητα τέτοιων στιγμών για το μέλλον μιας σχέσης;
  • Θα μπορούσε ποτέ η σχέση να είναι ίδια μετά από το μοίρασμα αυτών των σκηνών με αγνώστους; 
  • Μπορεί η οικονομική ευμάρεια ή κρίση να αποτελεί άλλοθι μιας τέτοιας επαγγελματικής δραστηριότητας;
  • Το ζευγάρι αυτό κάνει πλέον σεξ χωρίς να το πουλάει;
  • Νιώθουν ζευγάρι ή συνέταιροι;
  • Έχουν αυτοσεβασμό;
  • Άραγε ποια θα είναι η συνέχειά τους μετά από μερικά χρόνια;
  • Η έννοια οικογένεια πλέον τι διάσταση έχει για αυτούς;
  Έχω πολλά ερωτήματα αλλά οι απαντήσεις δεν είναι δική μου υπόθεση ουτε υπάρχει λόγος να τις απαντήσουμε σε αυτό το κείμενο. Πρόκειται για δυο ενήλικες που έκαναν μια επιλογή ζωής και έχουν πλήρη ευθύνη  των συνεπειών εφόσον υπάρξουν. Ίσως βέβαια να μην έχουν σταθεί να αναλύσουν τις πιθανές συνέπειες στην ζωή τους αλλά και πάλι αυτό είναι δικό τους ζήτημα απολύτως ιδιωτικό μιας και κανείς δεν θα έχει όρεξη να πληρώνει 8 δολάρια για να δει τις συνέπειες .Άρα θα είναι οι μόνοι αποδέκτες …

 Το σημαντικότερο είναι να σκεφθούμε τι ακριβώς συντελείτε σήμερα στην κοινωνία και το που αυτό οδηγεί. Το λεγόμενο κύτταρο της που λέγετε οικογένεια έχει διαβρωθεί πλήρως και δεν μιλώ μόνο για την περίπτωση αυτού του ζευγαριού που είναι απλά η αφορμή για αυτές τις σκέψεις.  
  
  Οι Ηθικές αξίες και μιλώ για πανανθρώπινες αξίες και όχι θρησκοληψίες έχουν εκμαυλιστεί πλήρως. Το μέσω συναλλαγής που εφηυρε για εξυπηρέτηση του ο άνθρωπος και λέγετε χρήμα και η διαστρεβλωμένη άποψη περί οικονομίας που επικρατεί τον τελευταίο αιώνα ,μετέτρεψε το μέσω σε σκοπό και την οικονομία ως μέτρο καταξίωσης παρακάμπτοντας  τις αξίες που εξυψώνουν τον άνθρωπο όπως την εμπιστοσύνη , τον σεβασμό , την αλληλεγγύη, την εντιμότητα  θεωρώντας τις γραφικές και εμπόδια για την οικονομική ανάπτυξη .Αλλά και τις πιο όμορφες πτυχές των ανθρωπίνων σχέσεων όπως την φιλία , την αγάπη και τον έρωτα τις μετέτρεψε σε  προϊόντα προς διάθεση ή ως μέσα για την απόκτηση χρήματος…

Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν φανεί στην περιβάντολογικη , ανθρωπιστική και ηθική κρίση που βιώνει ο άνθρωπος του 21ου αιώνα



Και τα χειρότερα έπονται…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις