CESENATICO - ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ Leonardo Da Vinci


Καθώς ένα μεγάλο οδικό ταξίδι σε Γαλλία και Ιταλία ερχόταν στο τέλος του , αναζητήσαμε έναν προορισμό για να περάσουμε το βράδυ μας στον παραλιακό δρόμο μεταξύ Μπολόνια και Αγκόνα. Περάσαμε αρκετές αδιάφορες περιοχές μέχρι που ξαφνικά στ αριστερά μου είδα κάτι που μου τράβηξε την προσοχή.
To Τσεζενατικο (Cesenatιco) είναι ένα μικρό διαμαντάκι στον δρόμο προς την Ανκόνα λιγο πριν το Ρίμινι. Ψαροχώρι στο παρελθόν αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό που απουσιάζει όμως από τους περισσότερους οδηγούς.


 Ένα πολύ όμορφο κανάλι  διαπερνάει την πόλη και βασιστηκε στα σχέδια του Leonardo Da Vinci το 1500 .To κανάλι είναι ιδιαίτερα γραφικό με πλήρως ανέμελων μπαρ με τραπεζάκια ακόμα και μαξιλάρες στις όχθες του και προσφέρουν υπέροχα ιταλικά κρασιά και δροσερά κοκτέιλ  με πιατέλες αλλαντικών και τυριών. Φυσικά υπάρχουν πολύ καλά εστιατόρια με ψάρι και  εκπληκτικά παγωτατζίδικα (Gelateria) 

H πόλη διαθέτει πανεπιστήμιο και ναυτικό μουσείο . Όμως δεν μπορώ να πω πως αυτό που με τράβηξε σ αυτήν ήταν τα αξιοθέατά της,  ούτε η παραλία της που εμείς οι Ελληνες μάλλον θα βάλουμε τα γελια σαν την δούμε.  Η βόλτα όμως γύρω από το κανάλι και η χαλαρή και συγχρόνως ζωντανή ατμόσφαιρα στις όχθες θα μου μείνει αξέχαστη και θα είναι σίγουρα ένας σταθμός στον δρόμο μου...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις