ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ

Είμαστε σε μια εθνική οδό με μπάρες δεξιά αριστερά. Κάποιοι μας λεν πως αν οδηγεις δεξια εισαι ασφαλής , κάποιοι πως αριστερά πας πιο γρήγορα , άλλοι σου λέν στο κέντρο εισαι πιο ευέλικτος. Υπάρχουν και κάποιοι παραδοσιακοί που σου λένε πως ο σωστός δρόμος είναι εξω από την εθνική αλλα συνεχίζουν να οδηγούν μέσα σε αυτή. 
Πρέπει να κατανοήσουμε πλήρως πως στα κράτη δεν κυβερνούν οι κυβερνήσεις που εκλέγουμε αλλά το κεφάλαιο . Οι κυβερνήτες είναι οδηγοί και διαχειριστές μέσα στα στενά πλαίσια που τους έχουν δοθεί , οδηγούν μεσα στον προκαθορισμένο δρόμο. Ο λαός διαιρείται και κατευθύνεται από τα ΜΜΕ έντεχνα και ωιμέ νομίζει πως ορίζει την μοίρα του. "Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες" Εmma Goldman
 
Και θα μου πείτε δικαιολογημένα : Καλά  εσύ δηλαδή τι προτείνεις; Αν θέλουμε κάτι πραγματικά να αλλάξει πρέπει να αρχίσουμε από μέσα μας . Να ξεβολευτούμε φίλοι μου , να αναθεωρήσουμε την άποψη μας για την ζωή και τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας. Αλλά στ αλήθεια γαλουχηθήκαμε μέσα σε αυτήν από παιδιά… και ποιος ξεβολεύεται τώρα; Τουλάχιστον ας ξεκινήσουμε από αυτό: Ας μην τρέφουμε αυταπάτες και όσοι έχουν το θάρρος ας προχωρήσουν κι ένα βήμα πιο πέρα….

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις