ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΑΝΖ - ΤΟ ΜΗΝΗΜΑ ΕΛΗΦΘΕΙ....



Η εικόνα ενός ανθρώπου να συλλαμβάνεται σηκωτός μέσα στην πρεσβεία που του παρείχε άσυλο τα τελευταία επτά χρόνια  με στοιχειώνει από χθες.
Έγκλημα του ότι δημοσιοποίησε απόκρυφα έγγραφα των ΗΠΑ και άλλων κρατών που ασφαλώς τους εκθέτουν.
Δηλαδή ότι απέδειξε αυτό που αρκετοί φανταζόμασταν αλλά δεν είχαμε στοιχεία για να τα αποδείξουμε. Ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που μας ταΐζουν η τηλεόραση και τα ΜΜΕ διαδικτυακά και μη.
Ο άνθρωπος αυτός πληρώνει το τίμημα της αποκάλυψης εδώ και 7 χρόνια που ζει εγκλειστος στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ και φυσικά με τη σύλληψη του.

Το μήνυμα όμως δεν είναι γι αυτόν. Το μήνυμα είναι για όλους όσους θέλουν να αντισταθούν , να ανακαλύψουν, να αποκαλύψουν ,για όσους θέλουν να δουν πίσω από το παραπέτασμα και ακόμα χειρότερα για ‘όσους θέλουν να το τραβήξουν για να δουν και άλλοι τι κρύβεται εκεί.

Το 1984 του Οργουελ αφού επιβεβαιώθηκε έχει πια ξεπεραστεί από τις καταστάσεις που γίνονται όλο και χειρότερες. Οι μεγαλύτεροι εφιάλτες ταινιών επιστημονικής φαντασίας μοιάζουν πια πιθανά σενάρια. Η Ελευθερία για χάρη της υποτιθέμενης ασφάλειας δίνει την θέση της στον Έλεγχο. Εμείς με κάθε μέσο την παραχωρούμε απερίσκεπτα τσιμπώντας τα δολώματα που μας ρίχνουν. Η συντριπτική πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης προπαγανδίζουν την νέα εποχή που ξημερώνει. Μια εποχή που θα μετανιώσει οικτρά που την ανέθρεψε η γενιά μας. Μια εποχή για την οποία θα κατηγορηθεί στο μέλλον από γενιές που θα μας διαβάζουν στα βιβλία της ιστορίας.

Χρέος όσων δεν έχουν ακόμα υπνωτιστεί είναι η Αντίσταση. Αντίσταση σημαίνει σκέψη, κατανόηση και ενέργεια.
Αντίσταση πρώτα στις συνήθειες που έχουμε γαλουχηθεί από πολύ μικρά παιδιά στο σπίτι και στο σχολείο. Στους φόβους που μας έχουν μεγαλώσει και μας τροφοδοτούν τα πιο βαθιά μας ένστικτα. Αντίσταση στα δεδομένα που  μας ορίζουν, πως ο κόσμος αυτός δεν αλλάζει και ότι το σύστημα θα μας συνθλίψει όπως αυτόν που κουβαλούσαν χθες σηκωτό στο Λονδίνο. Αντίσταση σημαίνει κατανόηση της δύναμης μας ν αλλάξουμε τον εαυτό μας ,αυτή είναι και η μεγαλύτερη επανάσταση σήμερα και το πρώτο βήμα για την  αλλαγή του κόσμου. Αντίσταση σημαίνει κατανόηση των λέξεων , των εννοιών και της κατάστασης που βιώνουμε. Πως οι λέξεις Δημοκρατία και Ελευθερία είναι απλώς  ψευδαισθήσεις που χρησιμοποιούνται κατά συνθήκη . (Ας μας πει κάποιος σε ποιες δημοκρατικές αρχές βασίζεται η σύλληψη ενός ανθρώπου που αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου) Πως οι εκλογές είναι το μεγαλύτερο άλλοθι του συστήματος για να πιστέψει ο ανθρωπάκος πως ορίζει αυτός την μοίρα του και αποφασίζει για την διακυβέρνηση του.  Αντίσταση σημαίνει ενέργεια και ενέργεια σημαίνει ξεβόλεμα , έκθεση σε κριτική , σημαίνει λάθη αλλά και σωστές επιλογές. Σημαίνει να κολυμπάς αντίθετα στο ρεύμα , να πάψεις να κοιτάς την δουλίτσα σου , να ζητάς το δίκαιο ,να μάχεσαι γι αυτά που σου αξίζουν για να λέγεσαι άνθρωπος..


* Με αφορμή την σύλληψη Ασανζ  είναι καιρός να συναντηθούμε έξω από προξενεία , πρεσβείες και  να διαμαρτυρηθούμε , να απαιτήσουμε , να αντισταθούμε… 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις